Schriftelijke Aanwijzing en beperking omgang

ESW Advocaten Den Haag rechten

Schriftelijke Aanwijzing en beperking omgang

Beperking omgang

Wordt de omgang met uw kind tijdens een uithuisplaatsing door de jeugdbeschermer of gezinsvoogd beperkt? Mag u uw kind in het geheel niet zien? Dit mag en kan niet zomaar, maar moet dit via een Schriftelijke Aanwijzing.

Deze Schriftelijk Aanwijzing moet aan bepaalde regels en voorwaarden voldoen. U kunt binnen 14 dagen bezwaar maken tegen die Schriftelijke Aanwijzing bij de rechtbank. In het bezwaar kunt u daarbij de rechter vragen een andere omgansgregeling met uw kind vast te stellen.  Wat we helaas veel zien is dat de jeugdbeschermers weinig gebruik maken van de schriftelijk aanwijzing. We zien ook dat niet goed wordt aangegeven dat je hier ook bezwaar tegen kan maken. Veelal wordt er gewoonweg door de jeugdbeschermer mondeling meegedeeld dat er ‘ voorlopig’ geen of weinig omgang met uw kind zal plaatsvinden. Vaak wordt gezegd dat uw kind moet wennen aan de nieuwe situatie, het gezinshuis of het pleeggezin. U heeft echter altijd het recht om uw kind te zien!U heeft in ieder geval het recht om bezwaar te kunnen maken tegen de beperking van de omgang met uw kind. Vraag daarom direct na eventuele uithuisplaatsing aan uw toegewezen jeugdbeschermer om een omgangsregeling met uw kind op schrift (dus een Schriftelijke Aanwijzing). U moet namelijk precies weten wat uw rechten zijn, hoe vaak en hoe lang u uw kind mag zien en of dit onder begeleiding moet of niet.

Rechtsbijstand bezwaar schriftelijk aanwijzing.

V&W advocatuur kan u helpen met het indienen van het bezwaar tegen de schriftelijk aanwijzing. We dienen dan zo spoedig mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van de Schriftelijk Aanwijzing bezwaar in bij de rechtbank. (het verzoek tot vervallenverklaring). We  vragen de kinderrechter om een betere omgangsregeling met uw kind vast te stellen, waaraan de jeugdbeschermer zich dan aan moet houden. Heeft u een schriftelijk Aanwijzing ontvangen, of heeft u deze juist niet ontvangen maar wilt u duidelijkheid over de omgang, neem dan direct contact op en wij zullen u proberen te helpen, zodat u uw kind weer vaker kan zien.Neem contact Op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.