Verdacht van drugs dealen, handel, productie of hennepkwekerij?

ESW Advocaten staat voor u klaar.
Deskundig en betrokken.

Drugs dealen advocaat Den Haag

Drugs Dealen

Bent u in aanraking gekomen met politie of justitie in verband met de handel (drugs dealen), teelt, verkoop of het in bezit hebben van verdovende middelen? Bereid u dan goed voor en schakel een goede strafrecht advocaat in, ervaren in strafrechtzaken waarin drugsdelicten centraal staan.

Het strafrecht en drugsdelicten

Er bestaan verschillende drugsdelicten in het Nederlandse strafrecht. In grote lijnen kunnen de delicten worden onderscheiden in delicten die te maken hebben met softdrugs (het kweken, handelen en gebruiken van wiet en cannabis, Lijst 2) en de delicten die te maken hebben met het produceren, verhandelen en gebruiken van harddrugs (heroïne, cocaïne, XTC, Lijst 1).

De harddrugs zijn in de Opiumwet ondergebracht onder lijst I en de softdrugs zijn ondergebracht in lijst II. Op de website van de Rijksoverheid kunt u meer lezen over indeling van de verschillende soorten drugs https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drugs/inhoud/wet-maakt-verschil-harddrugs-en-softdrugs.

Verschillende drugsdelicten waar wij regelmatig mee in aanraking komen:

  • Wietplantage / Hennepkwekerij opgerold
  • Productie van harddrugs, waaronder xtc laboratoria, de nieuwe drug ICE en speed.
  • Drugsdealen, waaronder handel in wiet (softdrugs), amfetaminen, xtc en cocaïne (hardrugs)
  • Het bezit van wiet en andere softdrugs, of het bezit van harddrugs
  • Voorbereidingshandelingen (de voorbereidingen omtrent het opzetten van een wietkwekerij of xtc laboratorium)

Strafbeschikking voor kleine hoeveelheden drugsbezit

Het is een misvatting dat het is toegestaan om 5 hennepplanten in bezit te hebben. Ook dit is strafbaar. U zult er alleen doorgaans niet voor worden vervolgd, mocht u hiermee gepakt worden, mits u afstand doet van de wietplanten.

Dit geldt ook voor het aanwezig hebben van softdrugs t/m 5 gram. Wanneer de politie u hiermee staande houdt, moet u afstand van de drugs doen, indien u niet vervolgd wenst te worden. Doet u dit niet, dan kunt u alsnog worden vervolgd.

Voor het bezit van een gebruikershoeveelheid harddrugs (minder dan 0,5 gram heroïne of cocaïne of 1 pil) zult u in veel gevallen een strafbeschikking aangeboden krijgen van € 340,-.

Het is belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een gespecialiseerde strafrecht advocaat over de consequenties van het accepteren van een dergelijke strafbeschikking voor uw (toekomstige) baan of stage. Een aantekening op uw strafblad kan fatale gevolgen hebben voor de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Straffen voor drugs dealen

De straf die opgelegd zal worden voor bijvoorbeeld drugs dealen of de productie van meta amfetaminen is zeer afhankelijk van de situatie.

Bijvoorbeeld, op het bezit, de productie en handel van harddrugs staat maximaal 6 maanden tot 12 jaar gevangenisstraf. De lagere gevangenisstraf zal eerder worden opgelegd wanneer de rol van de verdachte beperkt is en het om een zeer beperkte hoeveelheid gaat, terwijl maximaal 12 jaar gevangenisstraf kan worden opgelegd als het bijvoorbeeld gaat om omvangrijke productie en handel van xtc.

Voor productie van wiet en betrokkenheid bij een wietplantage, gelden andere straffen. Deze zijn eveneens situatie afhankelijk, van zowel de omvang van de wietkwekerij als de rol van de verdachte, maar de maximum straf hiervoor is 6 jaar.

Omdat het moeilijk is om u persoonlijk te adviseren, kunt u voor meer informatie en een vrijblijvende gesprek het beste contact opnemen met onze strafrecht advocaten, zodat u weet waar u staat en wij u vrijblijvend een advies kunnen geven.

Ga in ieder geval nooit zonder strafrecht advocaat en goede voorbereiding een politieverhoor in. Vraag altijd om een goede strafrecht advocaat.

ESW Advocaten

ESW Advocaten heeft ruime ervaring en kan u adequaat bijstaan in dergelijke zaken. In veel gevallen kan dat pro deo. Neem contact op om uw zaak vrijblijvend te bespreken.

In aanraking komen met het strafrecht is voor u en uw familie vaak zeer ingrijpend. U kunt worden aangehouden door de politie en worden vastgezet op het politiebureau. U bent soms enkele dagen onbereikbaar voor familie en vrienden. U mag vaak niet bellen en alleen contact onderhouden met een strafrechtadvocaat.

Juist op dat moment is het belangrijk om zo snel mogelijk een goede en betrokken strafrechtadvocaat te raadplegen. De strafrechtadvocaten zijn betrokken en ook altijd bereikbaar, niet alleen voor de verdachte, maar ook voor zijn familie en vrienden, zowel overdag, ’s avonds als in het weekend, 24/7.

Heeft U een zaak en bent U op zoek naar een goede advocaat, neem dan contact op via 070-3306633 voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek.

Neem contact Op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.