Update Corona-crisis

Corona virus Covid 19

Update Corona-crisis

Ondanks de Corona-crisis probeert ESW Advocaten u dezelfde service te bieden zoals u van ons gewend bent: betrokken, betrouwbaar en bereikbaar. Hoewel we geen cliënten meer op kantoor ontvangen, zijn wij wel telefonisch, per email en per whatsapp goed bereikbaar en kunnen wij ook vertrouwelijk met u video-bellen. Wij zijn gewoon geopend en kunnen al uw zaken nog steeds behandelen, zoals strafzaken, jeugdzaken, UWV-zaken en procedures tegen de gemeente als het bijvoorbeeld om uw uitkering gaat. Wel is het zo dat wegens de Corona-crisis de rechtbanken alleen nog urgente zaken behandelen en de minder urgente zaken pas op een later moment worden behandeld. De raad voor de rechtspraak heeft onlangs de lijst met urgente zaken uitgebreid en dat betekent dat er weer meer zaken (via video-bellen of schriftelijk) zullen worden afgedaan . (zie rechtspraak )

Heeft u de afgelopen periode een dagvaarding ontvangen om voor de politierechter te verschijnen of een uitnodiging voor een OM-afdoening en in deze pas over een paar maanden gepland? Wacht dan niet en neem nu alvast contact met ons op. Zodra de Corona-crisis voorbij is, zullen de rechtbanken en het Openbaar Ministerie een inhaalslag gaan maken en zal het een stuk drukker zijn.

Heeft u een besluit ontvangen van het UWV, bijvoorbeeld over uw Ziektewet-uitkering of uw WIA-uitkering en bent u het daar niet mee eens, neem dan direct contact op. Nu ook het UWV thans weinig zaken behandeld, zullen de doorlooptijden van de bezwaarprocedures langer zijn dan gemiddeld en is het zaak om zo spoedig mogelijk bezwaar te maken.

Heeft u een besluit ontvangen van uw gemeente over uw uitkering? Is deze beëindigd, wordt deze teruggevorderd of heeft u een bestuurlijke boete ontvangen? Neem dan direct contact op. Nu ook het de gemeente thans weinig zaken behandeld, zullen de doorlooptijden van de bezwaarprocedures langer zijn dan gemiddeld en is het zaak om zo spoedig mogelijk bezwaar  te maken.

Hoewel (spoed) machtigingen uithuisplaatsing en voorlopige ondertoezichtstellingen wel gewoon worden behandeld als urgente zaken, zijn de meeste verleningen van uithuisplaatsingen en ondertoezichtstellingen door de rechtbanken voor drie maanden verlengd. Ook hier is het belangrijk om nu al contact et ons op te nemen, zodat we de komende tijd zoveel mogelijk samen kunnen werken aan de mogelijkheden om thuisplaatsing weer mogelijk te maken.Neem contact Op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.