Update Coronacrisis II -21 april 2020

Corona virus Covid 19

Update Coronacrisis II -21 april 2020

Bij ESW Advocaten houden wij nauwgezet de ontwikkelingen van de corona-crisis in de gaten. Vanavond, 21 april 2020,  zal om 19.00 uur bij de persconferentie duidelijk worden of de maatregelen iets zullen versoepelen of dat we voorlopig op dezelfde wijze zullen moeten verdergaan. Nu de rechtbanken, het UWV, gemeenten en de politie op minder dan halve kracht werken, voorzien wij bij een uiteindelijke versoepeling van de maatregelen een stuwmeereffect ontstaan. Waarschijnlijk zullen dan een hoop zaken tegelijk worden behandeld om een inhaalslag te maken. De rechtspraak is nu al mondjesmaat meer zaken aan het behandelen (klik ‘hier‘ voor meer informatie) en wij zien in onze praktijk dat de zaken vanaf de maanden juni en juli worden ingepland. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, raden wij u aan, indien u een dagvaarding heeft ontvangen om te verschijnen bij de politierechter of meervoudige strafkamer, of een besluit heeft gekregen van het UWV of een gemeente, nu direct contact met ons op te nemen.

De rechtbanken hebben inmiddels zoveel mogelijk verschillende zittingszalen ingericht welke gebruikt kunnen worden met de 1,5 meter maatregel. De gedetineerde verdachte is via video-verbinding in de zaal aanwezig en de rest van de procespartijen zijn fysiek in de zaal. Gisteren heb ik op deze wijze een verdachte bijgestaan bij een Super Snelrecht zitting (met overigens een vrijspraak voor de verdenking van ambtsdwang) en deze manier van werken is hoopgevend te noemen. Eerder merkten we dat er, vooral bij de advocatuur en ook bij verdachten, enorme behoefte bestond om zo snel mogelijk de zaak behandeld te hebben én  om op enige manier fysiek aanwezig te zijn. Het schriftelijk afdoen van bijvoorbeeld zittingen omtrent de voorlopige hechtenis, terwijl de Officier van Justitie en de rechtbank wèl in de zittingszaal aanwezig waren, maar de advocaat en verdachte niet, bleek onbevredigend.

Ons kantoor is inmiddels zoveel mogelijk ingericht om  ook in deze tijden dezelfde adequate dienstverlening te verschaffen.  Hoewel wij nog geen cliënten op kantoor ontvangen, hebben wij wel alles in het werk gesteld om zowel per telefoon, video-verbinding als email uitgebreid vertrouwelijk met u te communiceren over de inhoud van uw zaak. Wij denken zoveel mogelijk met u mee en zijn ook nu 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen, zoals bijvoorbeeld een aanhouding door politie van u of uw familielid, een spoed-machtiging uithuisplaatsing van uw kinderen of een plotselinge beëindiging van uw uitkering.

van der Eijk & van de Weerd

 

 Neem contact Op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.