Wietkwekerij opgerold? Verdacht van wiethandel?

V&W Advocaten staan voor U klaar.

Jeugdrecht Advocaat Den Haag

Wietplantage Opgerold?

Bent U in aanraking gekomen met politie of justitie in verband met de handel (drugs dealen), teelt of het in bezit hebben van verdovende middelen? Bereid u dan goed voor en schakel een goede strafrecht advocaat in, ervaren in strafrechtzaken waarin drugs dealen en wiet kweken centraal staan.

Strafrecht en drugsdelicten

Er bestaan verschillende drugsdelicten in het Nederlandse strafrecht. In grote lijnen kunnen de delicten worden onderscheiden in delicten die te maken hebben met softdrugs (het kweken, handelen en gebruiken van wiet en cannabis, Lijst 2) en de delicten die te maken hebben met het produceren, verhandelen en gebruiken van harddrugs (heroïne, cocaïne, xtc, Lijst 1).

Verschillende drugsdelicten waar wij regelmatig mee in aanraking komen:

  • Wietplantage / Wietkwekerij opgerold
  • Drugsdealen, waaronder handel in wiet (softdrugs)
  • Het bezit van wiet en andere softdrugs
  • Voorbereidingshandelingen (de voorbereidingen omtrent het opzetten van een wietplantage)

Vervolgingsbeleid Openbaar Ministerie

Het is een misvatting dat het is toegestaan om 5 hennepplanten in bezit te hebben. Ook dit is strafbaar. U zult er alleen doorgaans niet voor worden vervolgd, mocht u hiermee gepakt worden, mits u afstand doet van de wietplanten. Dit geldt ook voor het aanwezig hebben van softdrugs t/m 5 gram. Wanneer de politie u hiermee staande houdt, moet u afstand van de drugs doen, indien u niet vervolgd wenst te worden. Doet u dit niet, dan kunt u alsnog worden vervolgd.

Het is belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een gespecialiseerde strafrecht advocaat over de consequenties van het accepteren van een dergelijke strafbeschikking voor uw (toekomstige) baan of stage. Een aantekening op uw strafblad kan fatale gevolgen hebben voor de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Straffen wietplantage

De straf die opgelegd zal worden wanneer u wordt aangehouden in verband met het produceren van wiet, ook indien u afwezig bent op het moment dat de wietkwekerij opgerold wordt, is sterk afhankelijk van de schaal van de wietplantage.

In het algemeen kan gesteld worden dat de omvang van bijvoorbeeld de handel of de omvang van de wietkwekerij die opgerold is van belang is voor de rechter bij het vaststellen van de straf. Uiteraard is ook de persoon van de verdachte en zijn strafrechtelijk verleden van belang, en wat voor rol hij of zij heeft gespeeld in het geheel (was hij de hoofdverdachte of had hij een ondergeschikte rol).

Hoewel de te eisen straf door het OM afhangt van de situatie, zijn de maximumstraffen voor betrokkenheid bij een wietplantage beduidend lager dan wanneer er sprake is van betrokkenheid bij een xtc of amfetamine laboratorium. De te eisen straf voor betrokkenheid bij een wietkwekerij kan variëren van 1 maand tot 6 jaar gevangenisstraf.

Omdat het moeilijk is om u persoonlijk te adviseren, kunt u voor meer informatie en een vrijblijvende gesprek het beste contact opnemen met onze strafrecht advocaten, zodat u weet waar u staat en wij u vrijblijvend een advies kunnen geven.

Ga in ieder geval nooit zonder strafrecht advocaat en goede voorbereiding een politieverhoor in. Zorg altijd dat U een goede strafrecht advocaat betrekt in uw verdediging.

V&W Strafrecht Advocaten

V&W Advocaten staan er voor U wanneer u dat nodig heeft. De advocaten zijn betrokken, deskundig en 24/7 bereikbaar. In de situatie waarin U zich bevindt is het belangrijk om zo snel mogelijk een goede en betrokken strafrechtadvocaat te raadplegen.

Heeft U een zaak en bent U op zoek naar een goede advocaat, neem dan contact op via 070-2001844 voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek.

Neem contact Op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.